Zero Music Magazine, tillbaka till förstasidan
album

Magnus

The Body Gave You Everything

[album, Anti, betyg: 3]

Magnus är inte en ny skandinavisk soloartist, om någon nu skulle tro det. Nej, det handlar om en holländsk duo som valde gruppnamnet då det latinska ordet ”Magnus” betyder ”stor och viktig”.

Vilka döljer sig då bakom detta något självgoda namn? Jo, det handlar om ett samarbete mellan technogurun CJ Bolland och Tom Barman från rockgruppen dEUS. Tillsammans skapar de suggestiv danstechno med indie- och trip hop-influenser. Det är inte helt lätt att komma med passande referenser, men artister som Fat Boy Slim, Massive Attack och Tricky lurar i kulisserna. På vissa spår lyser även CJ Bollands fascination för Kraftwerk igenom och musiken drar sig mer åt electrohållet.

The Body Gave You Everything är en välgjord debutplatta från denna intressanta konstellation. Vissa låtar är funkiga och dansanta, andra introverta och mystiska. I sina bästa stunder, som ”Rhythm is Deified” och ”French Movies”, imponerar Magnus och lever upp till sin latinska betydelse. I sina sämre stunder fastnar gruppen någonstans mittemellan dansmusiken och indiepopen utan att övertyga i någon av genrerna. Som helhet betraktad överväger dock de positiva sidorna starkt. Det här är sval och elegant dansmusik för urbana lyssnare. En ganska så stark 3:a.

Johan ArenboSök recension:
  

Eller sorterat på artistens begynnelsebokstav:
2 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö

Tipsa en kompis om den här sidan!
Bilder:Senaste nytt:
St Vincent: Birth in Reverse
Videopremiär för Renate
Belle & Sebastian till Way Out West
Panda Bear: Boys Latin
Punksamling från Electronically Yours

Senaste artiklar:
Nokeys
Ray Cokes
Ras Bolding
Renate

Senaste recensioner:
Bryan Ferry - Avonmore
Peking Llights - Cosmic Logic
Beatrice Eli - Die Another Day
Project Pitchfork - Blood Donation

Nya länkar:
Demo Live (Teknikleverantör)
Demo Entertain (Managment)
Vanligt Folk (artist)
Neostalgia (klubb)
Neostalgia (klubb)

Köp gamla Zero-nummer här!