Zero Music Magazine, tillbaka till förstasidan
album

Neil Young And Crazy Horse

Live At The Fillmore East March 6 & 7, 1970

[album, Reprise]

Det har länge ryktats om att Neil Young tänker ge ut en mängd gamla inspelningar. Nu tycks det ske, under samlingsnamnet Neil Young Archives Performance Series. Först ut är alltså denna läckra inspelning med originalupplagan av Crazy Horse, inspelad live 1970. Gitarristen Danny Whitten dog av en överdos bara ett par år senare, men vid denna tid är Young, Whitten och de andra i bandet en fungerande enhet. Senare skulle Crazy Horse bli Youngs kompband och Neil själv framstå som den ultimata stjärnan, men här är inte dominansen lika tydlig.
I sex låtar - sammanlagt ungefär fyrtio minuters speltid, vilket var normal lp-längd på den här tiden – får vi höra ”Wonderin´” som gavs ut på studioalbum långt, långt senare. Vi får megaversioner av ”Down by the river” (över tolv minuter lång) och ”Cowgirl in the sand” (över sexton minuter). Dessutom: ”Everybody knows this is nowhere”, ”Winterlong” och ”Come on baby, let´s go downtown”. Nu är inte detta en show i sin helhet naturligtvis. Då hade det blivit ett dubbelalbum, men det är likfullt en riktig kick att höra den här plattan.
Det är svårt att fatta hur stora Neil Young och Crazy Horse var vid den här tidpunkten, men det faktum att Miles Davis spelade förband till dem, ger kanske ett hum om sizen på det här högljudda och småruffiga bandet? Konvolutet är utformat som en lp med fold out, vilket är trevligt och tidstypiskt och en kul gammal recension finns att läsa i uppslaget. Det ska bli mycket spännande att följa den här seriens kommande utgåvor.

Robert RyttmanSök recension:
  

Eller sorterat på artistens begynnelsebokstav:
2 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö

Tipsa en kompis om den här sidan!

Senaste nytt:
Interpol: My Desire
Duran Duran hyllas med covers
Elektronisk soul från Moko
Ny singel från Ms Henrik
Scott Walker möter Sunn O

Senaste artiklar:
Johan Kinde
Magnus Uggla
Wulfband
Bear's Den

Senaste recensioner:
My Darling Clementine - The Reconciliation
Chuck Prophet - Night Surfer
Parzival - Casta
Machinery Of Joy - On The Verge Of Sleep

Nya länkar:
Demo Live (Teknikleverantör)
Demo Entertain (Managment)
Vanligt Folk (artist)
Neostalgia (klubb)
Neostalgia (klubb)

Köp gamla Zero-nummer här!